FACEBOOK

Борисов 3 като Орешарски 2

1 министерство за патриотите, но 2 за ДПС, Лили отстреляна в чантите, математик в екологията и Порожанов за капак

Не само заради златния пръст на Волен Сидеров и късия хоризонт кабинетът Борисов 3 е като продължение на Орешарски. В него има и служители на бившия премиер и финансов министър. Патриотите реално вземат едно министерство – отбраната. Затова пък поне двама, да не кажем трима министри, които са хора на ДПС.
Скандалът с Двойната къща отстреля Вежди Рашидов, който оставя културата на трудно разбиращия какво говори свой заместник Боил Банов, но тайфуна с чантите – само едната колкото три министерски заплати, отне и вицепремиерското място, и солидния ресор Регионално развитие на Лили Павлова. Тя обаче поема 150-те милиона за европредседателството, което очертава и хоризонта на този кабинет – 1 юли 2018 г. Ще шефства колкото Орешарски.
Павлова обаче е сред малкото министри в кабинета, за които поне се твърди, че ползват чужди езици. Интересно е как много от колегите й ще ръководят делата в ресорите в целия ЕС, като не говорят дори английски. Как ще четат хиляди страници документи на този език? Как ще водят стотици важни и тайни разговори с колеги от цяла Европа? Само си представете правосъдната Цецка Цачева!
Най-големият скандал в състава безспорно е наглото вмъкване на Румен Порожанов. На фона на последните спрени от дълга серия европейски пари в земеделието заради неговата дейност като шеф на Държавния фонд Земеделие при Борисов 1 и 2, на фона на замрялото усвояване на евросредства, това е ръкавица, хвърлена в лицето на обществото. Защото не само това са скандалите около Порожанов, милионите на семейството на вечния чиновник на всяка власт и неговите съдружия.
Иначе калинки не липсват. Нено Димов, математик и ексдепутат на Костов, поема екологията, а Екатерина Захариева, която вече е била министър на регионалното развитие, понеже мъжът й се занимава със строителство и министър на правосъдието, без да е влизала в съдебна зала сега ще играе дипломат №1. Освен външен министър, ще бъде и вице по „правосъдната реформа”, сиреч шефка на за пореден път унизената Цецка. И като говорим за калинки, сред тях е и Николинка Ангелкова в туризма, но като нищо прокуратурата може да се занимае със случая по даването на концесията за плажа в Слънчев бряг при предишното й управление в оставка.
Има и министри на място – безспорният експерт в образованието Красимир Вълчев, адашът му в отбраната Красимир Каракачанов и почти адашът му - доказалия се като най-добрия администратор в спорта досега Красен Кралев.

Министър-председател – Бойко Методиев Борисов;

Заместник министър-председател – Томислав Пейков Дончев;

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов Симеонов;

Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;

Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;

Министър на финансите – Владислав Иванов Горанов;

Министър на вътрешните работи – Валентин Иванов Радев;

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков Нанков;

Министър на труда и социалната политика – Бисер Христов Петков;

Министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;

Министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;

Министър на правосъдието – Цецка Цачева Данговска;

Министър на образованието и науката – Красимир Георгиев Вълчев;

Министър на здравеопазването – Николай Кирилов Петров;

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова;

Министър на културата – Боил Василев Банов;

Министър на околната среда и водите – Нено Ненов Димов;

Министър на земеделието, храните и горите – Румен Андонов Порожанов;

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Ангелов Московски;

Министър на икономиката – Емил Любенов Караниколов;

Министър на енергетиката – Теменужка Петрова Петкова;

Министър на туризма – Николина Панайотова Ангелкова;

Министър на младежта и спорта – Красен Кирилов Кралев.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени