FACEBOOK

Борисов срещу Гешев: "Емо, сори, че не те направих главен прокурор"

„Емо, съжалявам, че не те издигнахме за главен прокурор”, заяви премиерът Бойко Борисов на извънредната сбирка ГЕРБ в София Тех Парк. Той визира евродепутата от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев, за когото от 19 минути първи писахме, че е стяган за главен обвинител преди старта на процедурата. Изказаната жалба на Борисов е явен знак срещу главния прокурор Иван Гешев, който заедно с него събра голяма част от негавива на протестите.

Само по себе си подобно изказване на премира показва ,че де факто у нас няма разделение на властите, въпреки че ключовата дума в речта на Борисов беше „демокрация”.

Не е тайна, че Емил Радев има спорно по качество правно образование от Варненския икономически – преди това туристически – университет. Евродепутатът от морската столица минава за приближен до Цветан Цветанов. Както 19 минути разкри м.г., той има 4 апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс Св. св. Константин и Елена. , които се оказаха „забравени” в имотните декларации на сем. Радеви, а цената на всеки се оказа символичните 24 500 лв., което е невъзможно. А законът изисква изповядване на реалната пазарна стойност.

Очаквайте в следващите дни разкрития по международното разследване за отвлечения у нас при кабинета Борисов 3 либийския кораб Бадр – казус, по който Емил Радев е опитал да осигури освобождаването му в замяна на консултантски договор за 4.5 млн. евро.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени