FACEBOOK

Борисов обвини АПИ за решение на кабинета си

Остро реагира премиерът Бойко Борисов тази сутрин заради поставянето на знаци за винетни стикери в Банкя, Панчарево, Нови Искър, още някои села и за Северната скоростна тангента на околовръстното шосе на София. Припомняме, че това е решение на кабинета от преди 1 година и 1 месец, а не е по желание нито на АПИ, нито на Столичната община.

В началото на правителственото заседание Борисов изрази недоволството си към председателя на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски, предаде БНР.

„Защо ми правите номера? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас. Как може да ми изкарвате хората на улицата. Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места винетки. На изборите за София те гласуват ли за кмет на София. Защо ми го правите? Питам. Репетирате дали ще ви оправя още днес, или какво?“

На шефа на АПИ премиерът разпореди лично да се заеме с оповестяването на това, че винетки за изброените населени места няма да има.

„Във всеки център на населеното място около София отиваш днес, лично заставаш на площада и като едно време, тези глашатаите - няма да има винетки. Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш. Ясно ли е? И още един път ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ще бъде много критично за вас. Много бързо критично. Свободен си“, каза Борисов.

Премиерът предупреди, че ако още веднъж се стигне до подобна ситуация „бързо ще се разправи“ с отговорните и определи случилото се като провокация лично към него.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени