FACEBOOK

Болница проси боб, дърва, препарати от района на д-р Дариткова, докато тя играе политик

Болницата в Златоград използва Фейсбук, за да отправи отчаян вик за помощ, точно насред обичаните за посещения от политиците – миналата година от самата Цвета Караянчева, празници на скарата в планинския градец и курорт на границата с Гърция.

По ирония на съдбата един от воплите е именно за храна. Но не чевермета, на каквито местната, областната и централната власт са канени, а елементарни продукти: боб (насред прочутия именно с фасула си Смолянски край), леща, ориз, за да изхранват поне минимално болните си. Впоследствие, явно властта се е намесила не да помогне, а да редактира текста, та бе поправен на „хранителни продукти”.

Болницата, в 21-ви век, в Европейския съюз, проси още за ДЪРВА ЗА ОГРЕВ, както и за уж осигурените още преди месеци защитни и санитарни препарати за лекарите и за пациентите. Проси и пари, нищо че тази година от нашите данъци и осигуровки бе осигурен рекорден бюджет от 5,5 млрд. лв. за здравеопазване – по 1000 лв. от българин, по 2000 лв. от работещ българин. Падат се десетки хиляди левове  на боледуващ българин. Към тях, поради коронавируса, добавиха още над 100 000 000 лв.за системата, но явно, освен за лекарства от Марешки, за друго не стигат.

Утежняващо вината на властта обстоятелство е, че „народен представител” от Смоянска област е „ДОКТОР” Даниела Дариткова, по случайност и шеф на парламентарната група на ГЕРБ! Г-жата, вместо да си гледа избирателния район и медицинските трагедии в него, се е юрнала да пише конституция и да ни обяснява как да живеем.

Понеже жената с лъвската грива много приказва напоследък и има наглостта да раздава даже морални поучения наляво и надясно, ще й припомним писаното в свещената книга: „По делата им ще ги познаете”!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени