FACEBOOK

Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно за движението около НДК: Хекимян

Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно за движението около НДК.

"Искаме оставката на Васил Терзиев и на зам.-кмета Илиян Павлов. Те са знаели и вчера "Спаси София" си признаха, че са знаели, че извършват незаконни действия. Близо милион и половина лева финансов ресурс е изразходван незаконно. Това означава злоупотреба с власт в особено големи размери", това каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в предаването "Денят започва" по БНТ.

Той коментира реорганизацията на движението в центъра на София, след като в четвъртък съдът я обяви за незаконна.

Първоинстанционният съд е разпоредил да бъдат безусловно прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по транспорт Илиян Павлов по въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. "Витоша", бул."Патриарх Евтимий" и ул."Проф. Фритьоф Нансен" чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.

"Решението на съда за движението около НДК означава, че без действащ Генерален план за организация на движението, какъвто София няма от 2017 г., всичко е незаконно", каза вчера на брифинг общинският съветник от ПП-ДБ Борис Бонев. Още в четвъртък от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на Васил Терзиев и зам.-кмета Илиян Павлов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени