FACEBOOK

Бистришките баби с баница посрещат в София на билбордове

Новата визуална концепция включва също и указателни табели на централни места

София представи нова визуална концепция, която включва слогани, образи и табели. Рекламните девизи на града за вътрешна консумация, а не за външна, както вероятно би било по-логично, особено след като са решени на английски, а не на официалния у нас български език, започват с думата So. Освен първите две букви на града, в превод тя означава „толкова”.

Така билбордовете с бистришките баби, поднасящи Софийска баница – символ от първата кампания на кмета Фандъкова през 2009 г., излизат под девиза: So welcoming. Ще рече „толкова добре добредошляваща” в точен превод, защото конкретната думата „гостоприемен” на английски е различна, както знаят владеещите този език.

Под надписа So ancient, „толкова древна”, пък е най-старата действаща черква в Европа – ротодната Свети Георги. So creative – „толкова творческа”, So innovative – „толкова откривателска”, So green – „толкова зелена” и флиртуващият с девиза на европредседателството ни So united или „толкова единна” са останалите акценти в кампанията. Тя е различна от онази, за която от своя страна ресорното министерство по президентството на Европейския съвет плаща, която отново включва билбордове, визии, тв – и радиоклипове, нет версия – яхнал кон човек, облечен в анцуг и девойки в народни носии с лош зеленикав грим ала рус от 80-те години.

Софийската кампания в София ще обхване възлови места като летището,
метростанциите, централни градски зони. В последните вече ще има разположени указателни табели от два типа. Едните ще бъдат стойки, а другите ще бъдат по-мащабни конструкции. Те ще бъдат решени в кафеникавата гама, което е изненадващо на фона на опита на най-посещаваните туристически градове. В повечето се предпочита синият цвят, както и сигнални като жълто.

Според изследване, проведено сред „над 200 чужди и български гости на града”, 90% от тях искали да бъдат информирани точно от кафеви табели, независимо от притежаването на смартфони. Напомняме, че още отпреди 5 години има разработено приложение с информация и навигация между основните места и забележителности в центъра на София в нейната Историческа миля по маршрути, което до момента не се използва.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени