FACEBOOK

Бивш полицай се барикадира в дома си, стреля по щерка си и униформени

След 24-часова обсада, ченгетата пробиха в апартамента и го хванаха

Психично болен мъж се барикадира в апартамент в столичния квартал Стрелбище в събота на обяд. Оказа се, че това е Петър Коджейков, бивш шеф на 4-о РПУ-София. Той е чичо на ексдиректора на НСО Тодор Коджейков. Сигнал за барикадата е подала дъщеря му, по която Петър срелял, но не улучил. Младата жена успяла да избяга и да повика униформените. Малко след това на място пристигнали въоръжени екипи и линейки. Установено били, че ексченгето е незаконен притежател на оръжие. Заедно с него в апартамента била затворена съпругата му, която била на легло. Психолози от Института на МВР преговаряха близо 24 часа с Петър Коджейков. Вчера сутринта след продължителната полицейска обсада,полуделият 69-годишен мъж откри огън и по колегите си. Въпреки, че стреля 3 пъти, не улучи никого.
Край блока в кв.Стрелбище имаше засилено присъствие на барети, а дрон обикаляше жилищната сграда. Около 13,30 ч. вчера спецчастите успяха да нахлуят в дома на барикадиралия се мъж и извадиха на носилка съпругата му. Два часа след нея баретите обезвредиха и самия Коджейков и драмата приключи. Коджейков и съпругата му са откарани в болница.
Точна информация, какво е отключило агресията на ексченгето няма. По време на преговорите много помогнала кумицата на Коджейков, която е разговаряла с него. На моменти той се е държал адекватно, в други не е познавал дори роднините си, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.
Snimka bTV


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени