FACEBOOK

Бивш нотариус помогнал на измамници да отнемат 23 имота от самотни и психично болни хора

Бившият нотариус Борис Янков, който е с отнети права, помогнал на група имотни измамници да отмъкнат 23 жилища на психично болни и самотни,възрастни хора

"Преди около 7-8 месеца е постъпила оперативна информация за неправомерно придобиване на имоти, конкретно става въпрос за 23 имота на територията на Столична община, които са придобивани чрез неистински документи.

В престъпната група е участвал и бивш нотариус с инициали Б. Я., който ги е подпомагал чисто интелектуално, т.е. консултирал ги е по документите и при кой нотариус да отидат, за да минат тези сделки'' обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев и допълни, че жертвите на измамниците са били основно хора, които са по-лесни за манипулация.

"Другите участници от групата са с множество криминални регистрации.Част от пострадалите са самотно живущи хора и такива с психически проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали'', обясни още Хаджиев.

По случая са задържани 10 души, от които 4 са с повдигнато обвинение, а останалите 6 са в ареста с полицейска мярка за 24 часа. 19’ пък разбра от свои читатели, че този тип схема действа в столицата поне от 7-8 години.
По първоначални данни става въпрос за имоти с обща стойност над 300 000 лева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени