FACEBOOK

Без коли в центъра в петък

В петък София ще отбележи европейския ден на мобилността, като силно ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства в централната част на милионния град. Както и миналата година специална мобилна лаборатория ще докаже голямото процентно намаление на замърсяването на въздуха с фини прахови частици и газови изпарения.

В програмата за 22 септември, който е и почивен за всички българи като Ден на независимостта на страната ни, обявена на тази дата през 1908 г., е предвидено и голямо велошествие. То ще стартира от Борисовата градина и по вече съществуващите велоалеи ще обиколи и други централни паркове на столицата. Освен Общината, негов организатор е и посолството на Дания у нас. Сканданавската страна е сред водещите в налагането на велосипеда като алтерантивен метод за придвижване в силното урабнизираните зони.

Още от понеделник действа програма за цяла Седмица на мобилността. ЦГМ отвори вратите за посещение от гражданите на своя диспечерски център на бул. Тодор Александров, на Столичния автотранспорт и на Столичния електротранспорт.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени