FACEBOOK

Без Митрофанова и посланика на Беларус в НС

“Посланиците на Русия и на Беларус няма да бъдат канени на откриването на НС”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата на парламентарно представените формации по казуса.

“Няма място госпожа Елеонора Митрофанова на заседанието другата седмица”, заяви избраният за депутат от ДПС Хамид Хамид преди въпросното заседание. Припомняме, че от ДБ и ПП поискаха тя да не бъде канена на откриването на новия парламентарен сезон. Същевременно протоколът изисква на първото заседание на НС да присъстват представителите на чуждестранния дипломатически корпус.

По-рано Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да влязат в залата, ако там е руският посланик, което вся задочен спор между него и Вежди Рашидов. Бившият културен министър посочи, че “не би поощрил такова безотговорно поведение”.

На срещата във вторник от Възраждане бяха категорично против бойкота на Митрофанова, а от БСП напуснаха в знак на несъгласие.

"В крайна сметка има протокол на Външно министерство, който се спазва. Поканата не е персонално, тя е към целия дипломатически корпус. Поканен е целият дипломатически корпус", коментира Георги Самандов от Български възход.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени