FACEBOOK

Без ДБ няма кабинет, не сме гнусливи към ДПС: ГЕРБ

"Без участието на Демократична България (ДБ) няма да правим правителство”, заяви пред Nova депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Няма смисъл да говорим с Продължаваме промяната (ПП), а за БСП имаме решение на конгреса на ГЕРБ, че няма да се коалираме с тях", обясни той.

"Не сме гнусливи към ДПС, искаме да решим политическата криза", подчерта Биков. Според него няма фракции в партията му, които са "за" или "против" коалиция със Сараите. 

“ГЕРБ са готови на диалог с всички за правителство без значение от мандата”, заяви на свой ред от Русе шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. “Най-лесно е да се отиде на избори”, подчерта тя.

"Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа", обясни Атанасова.

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните ПГ ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма.

Атанасова каза още, че “ДБ търси възможност да не поема отговорност". "Не мога да си обясня инак как БСП ще бъде техен предпочитан партньор за сметка на партия от едно и също европейско семейство", каза тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени