FACEBOOK

Без Гражданска отговорност се губи регистрацията на колата

Според промяната в правилата на застраховането

Собствениците без застраховката Гражданска отговорност ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.
Досега около 350 000 са автомобилите, които са застрашени от това. Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без Гражданска отговорност служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация, предаде БНР.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та, с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила.

Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза специалистът Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, се оказва, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

"Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време", констатира Петков.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени