FACEBOOK

Бг чиновниците предават наши деца на Норвегия реално при живи родители

На съдебното дело за децата на Чавдар Георгиев българският наблюдаващ прокурор заяви, че хлапетата трябва да се предадат Норвегия. Да се експулсират в Норвегия поиска и юристконсултът на българското министерство на правосъдието.

„Всъщност, децата не говорят друг език, освен български. Те са само на 7 и 4 години, от 2 години са в България, в българско училище и българска среда. Отдавна са забравили Норвегия. Преместването им в чужда страна, с чужд език, при чуждо приемно семейство (ако майката бъде осъдена и влезе в затвора, както се очаква) би било огромен шок за тях.

Разбира се, прокурорът и юрисконсултката не познават децата. Не са ги виждали, не са говорили с тях, не са ходили в училището им, не са говорили с учителите им, не се опитват да разберат кое е добро за тях. За тях те са статистика.

А доброто за тях е да останат тук, където ги гледа родният им баща, живеят в позната среда и се развиват прекрасно, както отбелязва и всъщност единствената компетентна институция: отдел Закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане.

Прилагам извадки от преписа на протокола на съдебното заседание. Убедете се сами“, пише Георги Кадиев, а ние ви показваме и документите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени