FACEBOOK

БСП разтревожена за топлопреносната мрежа

Заместник-председателят на СОС Милка Христова обясни, че в БСП са разтревожени от състоянието на топлопреносната мрежа, която е станала причина и за авария в началото на годината. Тя е дълга 998 километра, но е силно амортизирана, тъй като по-голямата част от нея е изградена през 70-те и 80-те години на миналия век.

Годишно се планира ремонт на около 20 километра, като обикновено се ремонтират около 10 километра. За настоящата година ремонтната програма е изпълнена 40% (8 км), а за ремонт на топлопреносната мрежа се заделят около 3% от планираните разходи.

Общинският съветник даде и една алтернатива. Тя обясни пред К2, че в момента има възможност за рехабилитация на 100 километра от мрежата по фонд Козлодуй. „Може би е редно да се замислим и за участие по европейски програми, защото е ясно, че Топлофикация София със собствените средства, които акумулира, не е в състояние да се справи с такъв сериозен проблем.

За съжаление 85-те милиона, които бяха депозирани в КТБ, както се казва образно „изхвърчаха през комина“, заяви съветничката от БСП. Тя каза, че от годишните финансови разчети е станало ясно, че тези пари не са вече в активите на Топлофикация София. Разбира се, фирмата разчитала по реда на несъстоятелността да събере част от тези средства. Според общинския съветник обаче те са безвъзвратно загубени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени