FACEBOOK

БСП да влезе във властта през парадния вход честно: Нинова

Въпреки съпротивата в последните четири години срещу прекия избор, такъв ще има. Това беше моя основна цел за реформа в партият.. Убедено твърдя,че властта трябва да се даде на членовете на партията.Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. По думите й това е важното решение за БСП от проведеното заседание на Националния съвет на партията.

Другато важна тема е по повод различните мнения за това как партията да влезе във властта и с кого да управлява. „Едната тенденция – да сме опозиция и да търсим алтернатива на модела на управление. Аз съм за тази идея. Другата линия беше да се търси начин за общо управление с ГЕРБ, което през годините имаше различни проявления – предложения към мен да бъда председател на парламента, за министерски постове и други.

Тя припомни, че по време на пленума е предложила доклад, в който се дава критична оценка за ГЕРБ: „Предложих действия, които да се изразяват в национална подписка и внасяне на вот на недоверие през септември. Да организираме подписката, да събудим у хората енергия, да ги освободим от страховете, да им дадем надежда за алтернатива. Да се съберем всички и да кажем, че това управление не може да продължава повече по този начин." Тя обърна внимание, че докладът е бил отхвърлен, а предложението на Янаки Стоилов за протести – също. „Срещу това, много изненадващо, Сергей Станишев предложи да проведем кръгла маса с ГЕРБ”, подчерта тя.

„БСП е партия на колективните си органи и на най-висшите органи ние сме дали своята цел и оценка- опозиция, изграждане на алтернатива, влизане на БСП през парадния вход, честно, със спечелване на избори и доверието на хората, а не през задния вход – като патерица на друга партия”, категорична е Нинова.

По думите й

почти всички членовете на БСП са съгласни с тези цели: „Ако питаме членовете и организациите, сигурна съм, че почти всички ще отговорят, че не искат да бъдем патерица на друга партия." Тя обърна внимание, че от предстоящия избор зависи как БСП ще върви оттук нататък, както и бъдещето на България.

„Истинската социология излиза по улиците – само днес има 3 протеста”, обърна внимание още председателят на левицата.

Относно финансовия отчет на партията, тя коментира: "Изнесох подробен доклад за получени и изхарчени пари за 2019. Призовах поименно някои от хората, които коментираха ситуацията по медиите, да дискутираме по отчета. След като отчетох всеки лев на партията, нямаше дискусия. Никой не попита нищо. БСП не е пред фалит. Всеки, който се интересува от този въпрос, може да провери документите на сайта на БСП."

Нинова призова членовете на партията да гласуват на предстоящия избор за председател, като подчерта: "Бъдещето на БСП и на България е във вашите ръце."

По темата за подписката, Корнелия Нинова коментира: „Освен парламентарна партия, БСП е масова партия. Целта на тази подписка беше структурите да се ангажират, да говорят с хората, да дадат смисъл и увереност, да приобщят повече хора към нашата кауза. Каузата може да обедини народа. Националният съвет реши да не правим това.Аз оставам на различна позиция и мисля, че това е позицията на партийните членове– да има подписка. Чувствам се не бламирана, а заедно с тях”.

„Потвърди се позицията ни, че се разгражда държавността и няма грижа за хората – хората още не са получили 1500 лева безлихвен кредит. Бизнесът също, чуйте протестиращите. ГЕРБ се провалиха в социално-икономическия план, но нямат и чуваемост за алтернативни предложения, които направихме – отхвърлиха ги. В цяла Европа се осигури безвъзмездна помощ, а тук, все още, след 3 месеца, хората не са получили тази подкрепа. Няма социална политика, достъпно здравеопазване, добро образование. Това са фактите”, заключи Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени