FACEBOOK

БСП - Сф: Ще подкрепим Манолова по модела Румен Радев

„Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП по модела Румен Радев, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова”, заяви председателят на БСП – София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов пред Нова телевизия.

„Първоначален разговор Манолова да стане кандидат за кмет на БСП не е провеждан. Но, ако тя бъде номинирана от червените структури, ще има и разговор“, каза Паргов.

„Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласът на софиянци, за да можем да променим всичко това, което ни дразни в София”, обясни още социалистът.

„Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога само да гадая”, коментира Паргов ситуацията в БСП.

Попитан дали самият той би се кандидатирал за лидер на партията, бе категоричен: „Този въпрос не стои пред мен”.
„Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея“, добави Паргов.

Припомняме, че според изследвания на общественото мнение в София, проведени по поръчка на 19 минути, подкрепата за кандидатура на сегашния кмет Фандъкова се подкрепя от 40,5%, а на Мая Манолова, но без да е обявила своя номинация – от 22,5%. Според последното изказване на омбудсмана, засега тя не смята, че е свършила изцяло работата си като адвокат на хората, за да се върне в политиката.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени