FACEBOOK

БДЖ с нов шеф заради сливане

 "Обявихме конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален директор на БДЖ е Ангел Стоянов", обяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. Припомняме, че в понеделник вечерта от министерството потвърдиха, че Йордан Мирчев е освободен от поста.

"В момента, от който обявихме, че започва вливане на трите отделни предприятия в БДЖ - Пътнически превози, БДЖ – Товарни превози и Холдинга БДЖ, от Съвета на директорите подготвихме пътна карта, която създаваше правната рамка как от трите предприятия да направим едно”, посочи министърът.

„Една от стъпките изискваше в срок до 15 март да представим документа до НК Железопътна инфраструктура затова, че новото предприятие ще бъде финансово стабилно с 5 г. бизнес план и други документи за възможното лицензиране на това предприятие до 15 септември. Идеята в крайна сметка беше до 15 март да подадем документите и междувременно да извършваме останалите действия по вливането, а до 15 септември новото предприятие да има лиценз", каза Събев в отговор на въпрос какви са мотивите Мирчев да бъде освободен от поста.

Министърът уточни, че е върнал два опита за бизнес план, като вторият по никакъв начин не е отчитал икономическия резултат от вливането.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени