FACEBOOK

Аудиозаписът дава тревожни сигнали: Цветанов

„Аудиозаписът и заявеното в него дава много тревожни сигнали”, заяви пред Дарик шефът на Евроатлантическия център за сигурност и бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му е относно изтеклия от петък с гласа на премиера Бойко Борисов.

В него се говори за натиск чрез независимия орган КФН над Еврохолд, за атака срещу Елена Йончева със скандала около къщите за гости м.г. и че премиерът има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам.-министър.

"Докато бях вътрешен министър, по никакъв повод нито ми се е обаждал за някакви назначения, нито да ми разпорежда някакви други решения", подчерта той.

"Решенията за назначаване на тези независими органи става в голямата си част с избора на НС, а в една немалка част става с избор на съответните контролни министерства. Ако слушаме записа, това е тревожно и по някакъв начин се влияе в независимата съдебна власт", алармира бившият вътрешен министър. Той посочи, че тези, които участват в разговора, трябва да дадат отговори на въпросите.

"Няма запис, в който да съм говорил по този начин. Никога не съм мислил, че по този начин трябва да въздействаш или да противопоставяш институциите или хората", добави още Цветанов.

"Виждал съм Божков само един път или два пъти, когато е бил на срещи с Борисов, но не знам за какво са говорили", каза той и подчерта, че не е присъствал на тях.

"За всички усещането за увеличаване на корупционния натиск е много сериозно” посочи Цветанов по темата за управлението в България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени