FACEBOOK

Атака иска отпадане на давността при разследвания на приватизационни сделки

„Атака“ иска промяна в Наказателния кодекс за давността при престъпления, свързани с приватизационни и концесионни сделки. Промените, които от "Атака" предлагат, ще дадат възможност на главния прокурор за ефективно разследване, обясни депутатът Десислав Чуколов. Мотивите са изложени в 15 страници и според депутатите от "Атака" законопроектът не изисква промяна в други нормативни актове, предаде БНР.

Давността трябва да отпадне за приватизационни и концесионни сделки:

"Променяме текста по такъв начин, че да няма давност за тези, които ограбиха родината ни. Продължават концесии да се дават - българското злато, ресурси за милиони и милиарди. Също така предлагаме в тези текстове да отпадне и давността за този вид сделки".

От „Атака“ предлагат и законови промени, които засягат давността за разследване на хора с имунитет. С текстовете се регламентира, че давността не следва да включва времето, в което дадено лице се ползва с имунитет:

"Депутат, евродепутат, министър, президент. Когато има имунитет, давността не включва времето, когато той има имунитет, защото, знаете, имунитетът по някакъв начин защитава съответната длъжност", каза Чуколов.

Снимка: Канал 3


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени