FACEBOOK

Артекс: Главният архитект призна законността на Златен век


От Артекс обявиха, че имат законно разрешително за строеж и четири допълнителни преработки на него след влизането на промените в чл. 153 по новия ЗУТ. В едната преработка, арх. Здравков изрично се позовава на чл. 153 от новия ЗУТ за десет годишната давност на разрешителното за строеж.

Здравков обаче каза пред БТВ преди дни точно обратното, че сградата „Златен век“ е с изтекло разрешение за строеж. На 28 април 2018 г. пък пред БНТ заявява точно обратното, че не е с изтекло разрешително за строеж. От това излиза, че самият той си противоречи. На кого и за какво да се вярва. Самият Здравков трябва да отговори зад кое твърдение стои и кое е вярното.

„Главният архитект на София Здравко Здравков в последните дни започна да си противоречи по отношение на издаденото разрешение за строеж на сградата Златен век в кв. Лозенец. Пред обществеността през 2018 г. той заявява: Законът за устройство на територията се промени през февруари 2017 г., като се измени чл. 153, ал 3. Разрешението за строеж на тази сграда изтичаше миналата година.

С поправката, която се направи, това разрешение за строеж се удължи от 5 на 10 години. Има произнасяне на МРРБ, така, че тази сграда е с влязло в сила разрешение за строеж. Трябваше да издам отказ, но въпреки това с изменението, което се направи, тази сграда е в разрешение за строеж. Трябва да спазваме правилата и нормите на закона. Върховенството на закона е над всичко. Сградата е законна!".

От цялата работа излиза, че общината и държавата могат да правят инвеститорите на маймуни. Неслучайно от България бягат чужди инвеститори, а нови трудно идват!”, коментират строителите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени