FACEBOOK

Акциите са на Борисов, докато не ги джироса, няма връщане: проф Герджиков

Акциите нямат връщане и джиросаните сутринта дялове от ФК Левски остават на Бойко Борисов, докато не ги джироса, ако пожелае, на свой ред, категоричен е опитният и доказан специалист проф. Огнян Герджиков, автор на Търговския закон и въвел изобщо понятието "джиро" в България. Бившият шеф на парламента, на Правния съвет на Народното събрание и на служебен кабинет, обяснява това пред Труд.

Поводът беше обявеното от медиите връщане на акциите. Няма такова правно положение. Нито то се обезсилва от друг закон - например за конфликта на интереси. Интересен коментар по този повод направи опитният финансов журналист Мирослав Иванов: "В момента е в ролята да вика: "Аз това парно не съм го навъртел" пред инкасаторите на Топлофикация.

Шегата настрана, но футболният клуб има доста сериозни задължения от над 30 млн.лв. Включително към НАП - в особено големи размери. Оповестеното от ту отиващия си, ту връщащия се директор на ФК Левски Павел Колев "решение" акциите да бъдат предоставяни на феновете е интересно, но предвид сериозните суми, които се дължат в това число на данъкоплатците не е сериозно, освен че не е правно издържано.

Снимка: БГНЕС




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени