FACEBOOK

Ако някой в БСП мисли за замаскирана коалиция с ГЕРБ, Позитано ще му се стори тесен: Евродепутат

“Ако някой в БСП си мисли, че с третия мандат може да направи замаскирана коалиция с ГЕРБ, Позитано ще му се стори тесен“, заяви пред БНТ евродепутатът от ПЕС и шеф на българските социалисти в ЕП Петър Витанов. „В България години наред имахме борба с партията на Бойко Борисов”, напомни той.


„Темата за флашките е меко казано несъстоятелна”, коментира още Витанов. “Проявите на ръководството на БСП приличат на опит да се търси оправдание за резултатите от изборите 2 месеца по-късно. Не мога да приема, че изборите са били фалшифицирани, за да бъдат подарени на ГЕРБ. Някои казват, че в Европа никъде не се гласува с машини, но в Европа няма и над десет процента невалидни бюлетини, нито купени гласове за по 20 евро“, посочи той в отговор на въпрос за скандала с евентуални манипулации на машинния вот.


Витанов обясни и мотивите си да гласува против резолюцията на ЕП, която обяви Русия за „спонсор на тероризма“.


„Всички знаем кой е агресорът и кой е нахлул в чужда суверенна територия. Когато определиш някой като терорист, обаче, това означава, че късаш всички възможности за мирни преговори. В самата декларация се настоява за ограничаване на всички дипломатически контакти. Да, ние смятаме, че Украйна трябва да възстанови своята териториална цялост. Това може да стане по два пътя – или по пътя на войната, или по пътя на преговорите. Според мен мирният път не бива да се пренебрегва, особено когато се правят плахи опити дори от страна на САЩ за водене на диалог с Русия. Трябва да се намери начин за постигане на дипломатическо решение и това би следвало да бъде ролята на ЕС. Защото ние предоставихме такава възможност на Турция, а и все пак ЕС е проект на мира“, посочи евродепутатът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени