FACEBOOK

Агенти на ДАНС намериха ваксините с живак в склад на Здравното министерство

Агенти от ДАНС нахлуха в склад на здравното министерство и откриха ваксините срещу хепатит В Еувакс, които съдържат живак. В проверката са участвали и служители от Изпълнителната агенция по лекарствата.

Акцията е станала по нареждане на ВКП, която е взела под внимание както сигнала за вноса на забранената за използване в ЕС ваксина, така и разследването на журналистката Валя Ахчиева, която бе цензурирана от БНТ.
В хода на проверката станало ясно, че всички 100 000 внесени ваксини срещу хепатит В Еувакс са налице.
Разследващите са възложили на Изпълнителната агенция по лекарствата да извърши експертиза, която да установи точното съдържание на живак в нея. Междувременно разследващите ще нищят кой от здравното министерство е въвел в заблуждение правителството.
„Москов остави държавата без ваксини. Той извърши нещо средно между глупост и престъпна небрежност“, обясни пред Фрог бившият подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров.
„Две години подред нямаше ваксина за реваксинация – така наречената 4-валентна ваксина, която се слага на 6-годишните деца. Москов беше накарал една от националните консултантки да каже, че няма проблем. Истината е, че вече 2 набора деца не се имунизирани. Съвсем скоро се сключи договор за тях, като той е за 36 000, а не за 120 000 деца. Тези ваксини няма изобщо да стигнат“, предупреди д-р Петров.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени