FACEBOOK

Фестивалът Чешки ден в София ще се проведе на 10 септември

Организатори на събитието са Посолството на Чешката република в София и Чешкият център

7 септември 2022 г., София: Еднодневен фестивал „Чешки ден в София“ ще се проведе този уикенд в София. Събитието ще бъде в събота, 10 септември 2022 г. от 10:00 до 20:00 часа на лятната сцена в Борисовата градина като част от културната програма на Чешкото председателство на ЕС (#CZPRES22). Фестивалът се организира от Посолството на Чешката република в София и Чешкия център, а темата на събитието е „Природосъобразен начин на живот“ – един от приоритетите на Чешкото председателство, свързан с целта за изграждане на неутрална по отношение на климата Европа с щадяща околната среда икономика.

На събитието ще бъдат представени чешки компании с операции на българския пазар, насочени към опазване на околната среда и устойчивия здравословен начин на живот. Фестивалът ще представи и богата културна програма за деца и възрастни с театрални представления, филмови прожекции, литературно четене и музикални изпълнения. Посетителите ще могат да опитат специалитети от чешката кухня и няколко вида прочута чешка бира, а децата и младежите ще имат обособен кът за приложни изкуства до 19:00 часа.


ПРОГРАМА НА „ЧЕШКИ ДЕН В СОФИЯ“


10:00 Откриване на събитието
10:30 Нашите партньори на живо – иновации
11:00 Куклен театър „Мале-Мале“ – „Разбойническа приказка“ по Карел Чапек
12:00 Клипове на правителствената агенция CzechTourism – прожекция
13:00 Нашите партньори на живо – иновации
13:30 Прожекция на филмчето „Къртичето“
15:00 „Аудиенция“ на Вацлав Хавел – четат Стефан Стоянов и Красен Ханджиев
16:00 Нашите партньори на живо – иновации
16:30 Прожекция на филмчето „Къртичето“
17:00 „Джаз за деца с Венци Благоев“
19:30 Музикална програма

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Министерството на външните работи на Чешката република в рамките на проект за икономическа дипломация, насочен към подкрепа на чешките износители на чужди пазари, както и благодарение на редица партньори, които спонсорираха културните представления. Програмата цели да затвърди позициите на Чешката република като държава с добре развит бизнес и успешни компании, но също така и като красива страна с богати културни, исторически, спортни и кулинарни традиции, които допринасят за туризма в страната.

Сред основните партньори на събитието са YETTEL, bTV Media Group, „Еуратек“, BTL, Renomia, както и партньорите Rosslyn Central Park Hotel Sofia, „ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД, SOR Libchavy spol. s r.o. Company, Sozole Rose, Tierra Verde, Въпреки, „Ломско пиво“ АД, KOH-I-NOOR HARDTMUTH, BEADGAME s.r.o., FABOS, Мева България ЕООД, Svijany, БИРЕНОТО, Бохемъ, Bernard, Primator, Bohemia Regent, Aqua Toi.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени