FACEBOOK

Сцената на VOX POPULI е пространство на открито за култура в София

"Сцената на Vox populi е най-новото ни пространство на открито за култура. В София създаваме още едно място за артисти от независимия сектор. Сценичният павилион ще присъства в градската среда до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична програма". Това съобщават от Столичната община, цитирайки думите на зам.-кмета Мирослав Боршош.

Десет години след основаването си, студиото за документален театър Vox populi откри пространство за култура в градска среда. Павилионът, разположен в Княжеската градина - до паметника на Съветската армия, е създаден с подкрепата на общината и е част от нейния календар с културни събития.

"Необичайното, иновативно и съвременно пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на "жив" билборд - зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и аудио система, което ще позволява на разположените около него зрители да "влязат" пълноценно в действието. Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео-съдържание - също част от програмата със събития", разказват от общината.

През 2020 г. екипът на Vox populi започва да търси нови стратегии за достъп до публики - от една страна заради рестрикциите, наложени от извънредното положение, от друга - заради органичната нужда да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция на открито и документалният театър да се срещне с реалността, от която той възниква.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени