FACEBOOK

Суперлуната къса тежестите ни в 21:37 ч.

В 21:37 тази вечер е точният час на пълнолунието в Козирог, което астролозите наричат "мъдро". Според тях, ако постъпим точно така - мъдро, имаме шанс с тази Суперлуна да скъсаме с тежести, които носим на гърба, в сърцето, в душата си от по-отдавнашното или от близкото минало. За последното важи периодът от новолунието в същия знак на 2-ри януари в 20:33.


Става въпрос за късане на неприятни за нас неща, свързани с най-важните сфери: семейство, приятели, любов, кариера. Ако чувстваме, че нещо е пред скъсване, да поемем риска да се изправим срещу проблема и да го скъсаме. Колкото и страшно да изглежда тази вечер и до пет денонощия след това моментът е идеален. Това пълнолуние се свързва от астролозите с освобождаване от ненужни връзки, хора, мисли, обстоятелства и от спомена за тях. Което може да стане буквално, а може и само духовно - като им простим, дори да се налага да продължаваме да ги виждаме или да работим с тях, за да не ни тежат повече.

Моментът е добър да покажем чувствата си към онези, които са важни за нас, без да се страхуваме от реакция, както и да говорим по теми, от които сме се опасявали.

Пълната Суперлуна в Козирог действа като балон, който ни издига нагоре навсякъде и във всичко, когато се освободим от баласта на вече ненужни и теглещи ни назад и надолу хора, чувства, мисли, проблеми, навици, стереотипи. Полетът е към личния ни връх. Или поне към постигане на баланс.

А какво е балансът: онова, което даваме, се връща при нас. Ако искате промяна, ако чувствате, че трябва да я постигнете, моментът е идеален да започнете от себе си, бавно, но осъзнато, без да очаквате благодарност. Правете неща, които ви радват, дарявайте, правете добро. Поправяйте онова, което знаете, че не е ОК във вашия личен свят и отношенията ви с другите. Ключовата дума на момента е: Отговорност!

Нептун ще помогне да имаме по-вярна интуиция, а близостта на Меркурий до Слънцето благоприятства комуникацията. Плутон пък партнира на Луната, за да подкрепи решителното или поне постепенното късане с недоброто от миналото, близко и далечно. Понякога това наистина се налага и не бива да ни плаши.

Работата ни със самите нас е най-важна, за да може да 

преодолеем онова, което вътрешно ни саботира да имаме онова, което най-силно желаем. Значи, освен късането с други хора и неща, трябва да скъсаме и с вътрешните си препятствия. Дава ни се сила да сменим посоката. Целта е, когато в бъдеще попадаме в трудни за нас ситуации, да успеем да минаваме през тях по-лесно, отколкото до момента. То е онова, което е модно да се нарича "да станем по-добра версия на себе си". Разбира се, за да имаме успех, трябва да знаем точно какво искаме: от себе си, от другите, от живота. Ако сме наясно, ще ни се даде начинът как да го постигнем, при това сами. Астралната енергия благоприятства това.

При такова разположение на планетите обаче не всичко е цветя и рози: НЕ ПЛАНИРАЙТЕ ОПЕРАЦИИ ПОНЕ 2-3 ДНИ НАПРЕД, ОЧАКВАЙТЕ НЕУДОБНИ СИТУАЦИИ, НО НЕ СЕ ПАНИРАЙТЕ ОТ ТЯХ.
Понякога просто трябва да се отпуснем, за да се подготвим за събуждане от съня на илюзиите. Не е казано, че това е приятно на пръв поглед, но пък впоследствие ще се окаже не просто ценен урок, ами и началото на нов и по-добър живот. Възможно е да стигнем на прага на друг моден израз: "излизане от зоната на комфорт", сиреч - да приемем, че нещо никога повече няма да стои по начина, който сме свикнали. Тоест, да бъдем принудени да се променим.

Психолозите казват, че нямало грешни пътища, а само уроци по тях - онова "всяко зло за добро", което впоследствие осъзнаваме, че ни прави по-добри, по-мъдри, по-спокойни.
Заради Меркурий, освен че е добре да си кажем какво ни е на сърцето, е добре и да подбираме добре думите, които използваме, за да не се обърне ситуацията в наша вреда.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени