FACEBOOK

Старт за 20 г. революции: Плутон влиза във Водолей - миналия път докара независимост на САЩ и Великата френска, плюс Наполеон, а сега какво?

На 23 март Плутон се връща във Водолей след 248 г. и в следващите двадесет ще донесе големи революционни промени. При предишното му минаване през знака (1778-1797) се появява онова, в което живеем днес – гражданската република с Великата френска революция от 14 юли 1789 г. и обявяването на независимостта на Съединените американски щати на 3 септември 1883 г. с официален договор, отново в Париж. И понеже сега годината нумерологично е 7, напомняме девиза на това число: „Нищо не е такова, каквото изглежда”.

След френската револция се появява и терорът, почти унищожил управлявалата дотогава каса, като гилотината погубва и главните революционери, за да бъде заменена този вид демокрация, или по-точно инфантилен популизъм, на какъвто сме свидетели и днес по света и у нас, от диктатура. Революцията изяжда своите деца, за да даде властта в силната ръка на Наполеон – вярно, човек от народа, но и първият завоевател на цяла Европа след римските императори.

Независимостта на САЩ, с чието признаване тогавашните европейски империи разчитат да изолират държавата в Новия свят, та да не им се бърка в контрола над планетата, всъщност създава най-голямата империя, позната в историята на човечеството и постигнала най-голямата доминация. Тя според Гор Видал е Третият Рим – титла, за която от създаването си се бори с имащата се за неоВизантия Русия.

Във всеки случай, исторически това е началото на края на Британската империя – най-великата за всички времена до онзи момент, и оспорващата първенството й още от средните векове Франция.

Тяхната доминация пък се установява при предшестващия 250 години по-рано – в началото и средата на 16-и век Плутон във Водолей, който измества Рим и Папата като център на Европа и глава на цялата нейна политика и Испанската империя като първи колонизатор на Новия свят. Техните роли на доминатори заемат Лондон с крал Хенри, застанал като лидер на реформаторите и протестантите и унизил църквата – старта на Велика Британия, и Париж като огнище на дипломацията с Ришельо и споразуменията му с колегите „премиери”, даващи реална политическа независимост на преди това допитващите се за всичко до Светия престол континентални сили.

Както сами разбирате, Плутон във Водолей означава нов световен ред. Или, ако искате, пренареждане.

Вероятно посещението на Си Дзинпин при Путин и дръзките им изявления за многополярен свят, в който се обявиха за „жизненоважни за съдбата на цялото човечество”, също е замислено нарочно да се проведе в трите дни точно преди 23 март. Китайците много обичат подобна символика. Особено с новия мандат на Си и промяната в имиджа му като глобален лидер. Само напомняме, че същите хора насрочиха откриването на най-важното си събитие в тяхната модерна история – олимпиадата в Пекин в 8 часа на 08.08.08 г.

Пишем всичко това, защото астрологията смята Плутон – тази толкова отдалечена от Земята планета, за отговорна, контролираща, движеща трансформациите повече в обществен, отколкото в личен план.

Който пита кога най-накрая ще дойде просовутата Епоха/Ера на Водолея, нека да бъде спокоен:

ЕТО Я.

Вероятно не е случайно, че във вторник ГЛАВНИЯТ РЕФОРМАТОР НА СВЕТА Бил Гейтс публикува съответно послание: The Age of AI has begun или Ерата на изкуствения интелект започва.

Водолей е планетата на технологиите, иновациите, знанието, комуникациите и в съчетание с трансформиращата, революционна сила на Плутон, очевидно в следващите 20 години именно такава ще бъде промяната, която очаква света. Напомняме, че иначе зодията, подвластна на тази планета е огненият, страстен, но стихиен и гневен Скорпион. Имайте едно на ум.

Какво означава това за всеки от нас?

Изкуственият интелект ще промени до неузнаваемост битието ни – с умните домове, самоуправляващите се коли, изчезващите професии – от шофьор до пилот, от хирург до механик, от чиновник до работник, от тв водещ до актьор.

Предвижданията са голямата част от работата да остане само за машините, а хората да живеят с минимален базов доход, осигуряван от умните апарати, без сами да се трудят.

Но за сметка на това, с отпускане на електронни пари само за човешки нужди, които са природосъобразни и здравословни.
Ще имаме ли некорумпиран, съвършено умен и

напълно безгрешен, но по-строг от Сталин и Хитлер, взети заедно изкуствен интелект за държавен, европейски и дори световен ръководител? Това също е възможно.

Сигурно е, че светът няма да бъде същият.
Колко бързи ще бъдат промените?

Първото влизане – предпремиерата на Водолей в Плутон ще започне на 23 март и ще действа до 11 юни.

След това „на пребежки” планетата на трансформацията и революциите ще шава между предходната зодия Козирог и новата си позиция. Като чак през ноември 2024 г. ще се възцари изцяло във Водолей, за да остане до далечната 2043 г.

Тоест, следващата година и половина е преходен период за всеки и за всички.

Според предвижданията на повечето глобални астролози очакванията са от 2025 г. кризите в света: военни, икономически, финансови, които се завихриха на границата на Плутон между Козирог и Водолей – тревога, мъгла и безпътица, да бъдат заменени от по-добър или поне по-ясен период.
За кого ще бъде трудно?

Постепенно родените в последния ден на Козирог като банкерката Петя Славова и през първите дни на Водолея като Камелия Тодорова, Димитър Бербатов, певицата Ивана, тв водещия Драго Драганов например ще започнат да усещат силно промени, които няма да бъдат лесни за адаптиране. Това движение ще се почувства постепенно в следващите години от следващите според датата на рождение Водолеи и така ще се развива до последните за 20 години.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени