FACEBOOK

Какво трябва да знаем при избора на трапезна маса

Изискванията за повърхността са различни и всичко зависи от предпочитанията ви. Но все пак не трябва да се пропуска качеството, здравината, издръжливостта и разтегателността.

Размерите на стаята, членовете на семейството и обзавеждането са ключовите елементи, които играят най-голяма роля при избора на трапезна маса. Когато съобразите всичко това, със сигурност ще намерите перфектната мебел за вас и вашия дом.

Топ 5 съвета за идеалната трапеза

Независимо на какво сте се спрели има няколко основни елемента, които със сигурност ще ви помогнат да откриете перфектния продукт:

Размер – трябва да бъде достатъчно голяма за цялото семейство, но и да не заема прекалено много пространство. Размерът зависи от нейната форма. Трябва да има свободно пространство за нормално движение около нея;

Форма – трапезните маси са предимно с квадратна, правоъгълна, кръгла и овална форма;

Малка кухня – за нея най-добрият вариант е полукръгла трапезна маса, с една права страна, за да може да се приближи към стената. Друг удобен вариант са малките квадратни варианти, или сгъваемите, които можете да коригирате според вашите желания. Има кухненски видове, които са разтегателни, което допълнително ще ви спести място;

Трапезни маси

За да направите пространството визуално малко по-широко, можете да изберете прозрачна (със стъклен плот);

Голяма кухня – почти всяка опция за трапезна маса е подходяща, тъй като имате достатъчно пространство и можете да си позволите както необичайни форми, така и различно местоположение. Най-добре е да я поставите в центъра, но ако в кухнята има остров, може да бъде сложена по-близо до стена.

Може да заложите на дизайнерски решения, които ще бъдат интересен акцент в това помещение;

Материал – доверете се на здрав и надежден материал, който е устойчив на случайно разлята течност и може да се измие. Най-популярните материали са предимно дърво, стъкло или камък.

Несъмнено няма да ви е лесно, но с тези съвети ще знаете откъде да започнете.

Направете избора по ваш вкус

Важно е да обърнете внимание на декора и привидно ненужните дреболии, които в крайна сметка ще създадат хармония в цялата стая. Трапезарията е красива и практична зона за хранене. От онлайн магазин Aiko XXXL съветват да заложите на качествени и интересни декорации, като ваза с естествени цветя или красив салфетник, които биха направили стаята още по-приветлива.

Не мислете прекалено дълго. Направете покупка, на която ще се радвате всеки път, когато я видите. Най-важното е да ви харесва на вас.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени