FACEBOOK

ЕС спира бг розата в парфюмите, слагат урина и метанол, 50% от нет-магазините пласират ментета

Какво да правим с времето в карантина

Европейският съюз постепенно спира с нарочен регламент българската роза и другите основни съставки на хубавите парфюми като иланг-иланга на Шанел №5 и жасмина, защото натуралните екстракти са и силни алергени. Виждали сме в менютата на ресторантите изброяването на тези вещества, които могат да предизвикат реакция, съдържащи се в различни хранителни продукти. Същата схема влиза и при ароматите до спирането на естествените съставки. Освен икономически удар за България, това е и важен повод да ви дадем лайфхакове как да подберете парфюм.

Първият и основен въпрос е съществуват ли изобщо ментета, когато вече и най-изисканите и най-скъпите ухания се произвеждат с изкуствени ароматизатори, които са и много по-евтини? Защо тогава не се намаляват, а се вдигат цените на продуктите на големите марки, щом себестойността се понижава?

Няма логичен отговор. На практика няма разлика в производството на оригиналните парфюми и репликите. Разбира се, в много евтините ментета се слагат всякакви неща, включително урина! Но и нещо, което вече е опасно - токсичния метанол. Той обаче придава по-дълготраен аромат. Именно по тази причина, както сигурно сте забелязали, ментетата са много по-устойчиви като ухание от оригиналите в парфюмерията.

По отношение на цените, производителите дават следното разпределение на стойността: 40% е рекламата - Диор например взе срещу неизвестен, но със сигурност щедър хонорар нашата Нина Добрев за лице на парфюм, 10% отиват за шишето и опаковката отвън, 20% е печалбата, а в останалите 20 на сто се включват всички разходи по производството. Онези, които пускат ментета работят при двадесетина до тридесет процента разходи от стоте на големите марки, понеже парите, които дават за опаковка, заплати и т.н. са доста по-ниски. Те нямат най-големия разход - рекламата. Така си позволяват и по-ниските крайни цени за клиентите.

Трябва да знаете и друго - поне 50% от продаваните в интернет магазините аромати са менте. Но не се притеснявайте. Основни производители на репликите са държави като ШВЕЙЦАРИЯ. Водещ при тази продукция е и Дубай. Съседна Турция и Египет традиционно развиват такова производство. Не е Китай, както повечето от нас биха предположили.

САМО В ИТАЛИЯ ОБАЧЕ КОПИРАНЕТО НА ПАРФЮМ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, в останалите държави, включително в ЕС, това не е незаконно като производство и търговия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени