FACEBOOK

МВР респектира защитения от прокуратурата бияч Венци Боксьора

МВР започна операция по респектиране на криминалния контингент в две софийски села – Световрачене и Войнеговци, както и в Нови Искър. Причината – многобройните оплаквания на местните, че са системно тормозени от криминално проявения Венцислав Дамянов – Венци Боксьора от Световрачене.

В началото на седмицата жители на селото разказаха пред Нова телевизия, че Дамянов редовно напада и бие хора по заведенията. Заради системния тормоз част от търговските обекти са пред затваряне, оплакаха се те. Самият Дамянов се представял за недосегаем, защото е защитен свидетел на прокуратурата по няколко дела. Той е с множество криминални прояви. Бил е обвиняем по общо 15 дела за различни престъпления - телесни повреди, закана с убийство, придобиване и държане на боеприпаси, грабеж, изнудване, хулиганство, образуване и ръководене на организирана престъпна група, подкуп на длъжностно лице, наркотици, шофиране с отнета шофьорска книжка.

Дамянов бе арестуван за пореден път преди дни, но след това освободен под домашен арест. Часове по-късно се установява, че той не носи електронната гривна, с която трябва да бъде следен.

Веднага след това МВР обяви началото на операцията. По-късно стана ясно, че са задържани четирима души. Един от арестуваните е Дамянов. При претърсванията са открити газови оръжия и наркотици.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени