FACEBOOK

Задържаха неуспели кандидат-депутати за купуване на гласове

Софийска градска прокуратура води 4 разследвания за купуване на гласове на изборите за парламент на 4 април, в които заподозрени са общо 5 кандидати за депутати, съобщи на брифинг говорят на главния прокурор Сийка Милева.

Двама от петимата заподозрени кандидати за депутати са задържани за 72 часа. Един е с мярка за неотклонение подписка. Други двама са задържани за постоянно. Прокуратурата не уточни от кои партии са те.

Говорителката на СГП Антоанета Панчева съобщи, че по едно от разследванията кандидат за депутат е задържан за участие в група за купуване на гласове с пари от чужбина. Групата е действала от 6 февруари до датата на изборите. Финансирането ѝ е било осигурявано от човек, който пребивава в държава извън ЕС., а именно в Турция.

Като ръководител на организацията държавното обвинение сочи бизнесмен, който е поддържал пряка връзка с лидер на политическа партия. Той е собственик на 4 търговски дружества, хотелски комплекс, метан станция и кабелна телевизия, посочи прокуратурата.

Като участници в са сочени кандидат за депутат, който не е успял да влезе в парламента, общински съветник и човек „със силно влияние в квартали с преобладаващо малцинствено население“.

Разследването е започнало в Районната прокуратура в Пловдив. Събрани са доказателства, че в групата е участвал човек, ползващ се с имунитет в качеството си на кандидат за народен представител. След това делото е изпратено на СГП, която според закона води разследвания срещу хора с имунитет.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени