FACEBOOK

Жената на Лъчо Мозъка: шеф във фирма на Цеките

Нови бизнес интереси обвързват властта и хазарта, разкри Афера.бг. Камелия Георгиева Цоклинова, която живее на на семейни начала с депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен като Лъчо Мозъка се оказа част от Съвета на директорите във фирма на Цеките - Цветомир и Боян Найденови. Става дума за неотдавна създадената Дъ Бетър Платформ АД - правоприемник на Уинър геймс ООД плюс ЕФБЕТ.

Компанията е с капитал 1 000 000 лв.
Георгиева има обща дъщеря с Иванов, който освен депутат от ГЕРБ е и личен лекар на премиера Бойко Борисов. Справка показва, че тя участва като управител или съдружник в още над 35 други фирми.

Припомняме, че именно срещу Уинър геймс ООД, която предшества Дъ Бетър Платформ бившият хазартен бос Васил Божков е подал сигнал до прокуратурата – за ОПГ за кражба на ДДС, фалшиви документи, укриване на печалба и спестяване на данъци.

Съветът на директорите на Дъ Бетър Платформ АД включва: Митко Цветанов Тодоров, Боян Стефанов Найденов, Цветомир Стефанов Найденов, Константин Иванов Динев, Христо Владимиров Пенчев, Ясен Деянов Владимиров и въпросната Камелия Цоклинова.

В медиите изтече сигнал, за който се твърди, че е до прокуратурата, изпратен от Божков.

„През последните 5 г. през фирмите: Девреалм ЕООД (с придобит мажоритарен дял от Ефбет), фирма Атом Дев ЕООД (партньор на Ефбет), фирма Уинър Геймс ООД (преобразувана наскоро в обща фирма с Ефбет) и през приближени им над 100 фирми фантоми са фактурирани милиони левове, под формата на реално неизвършени услуги, с цел кражба на ДДС, неправомерно укриване на печалба в посочените фирми и спестяване на съответните данъци; усвоени се незаконно милиони левове от Европроекти; оказван е натиск върху програмисти от съответните фирми, да лъжесвидетелстват при проверки от инспектори на агенция на труда и други органи на реда; назначавани са десетки лица, само на хартия, с цел усвояване на евросредства по различни проекти”, алармира Божков в сигнала си до магистратите.
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени