FACEBOOK

Улици с едно и също име на 2 места в София – все е Кутловица

Сигурно помните как миналата седмица ви занимавахме с ул. Връх Манчо, която аха да се влее в улицата с гордото название Справедливост в столичния квартал Модерно предградие, сред чиито съборетини хоратапо-скоро намират живота за несправедлив, но една кратка ул. Култовица се свира между тях.

Още по-странно ни стана, когато в петък, без да искаме, открихме още една улица Кутловица в София. Тя е пряката, успоредна на бул. Ситняково зад 23-о училище, за което разказвахме в този брой. Павирана и стръмна, на нея няма нищо по-забележително от гимназията с първата в София и в България смарт, дигитална, интерактивна, умна, или както искате я наречете, класна стая.

Като гледаме Гугъл, въпросната пътна артерия в Редута явно е по-популярна от онази в Модерното предградие, защото първа излиза в мрежата. Интересно е, че на никое друго от имената на същия този град от различни епохи нямаме кръстена улица в столицата, а би могло да наречем късичката артерия в края на града примерно Монтана, за да не се дублират названията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени