FACEBOOK

Танцовите движения на световните лидери (Видео)

Не всички политици могат да правят движения като министър-председателя на Финландия Сана Марин.

36-годишният лидер попадна под обстрел, след като изтекоха видеозаписи, на които тя танцува бурно с няколко известни финландски лица.

През годините държавните и правителствените ръководители са използвали конференции, официални международни пътувания, предизборни кампании, а понякога и без причина, за да демонстрират своите танцови умения - или липсата на такива.

Тереза Мей

Движенията на бившия британски министър-председател Тереза Мей станаха печално известни, след като през 2018 г. , докато излизаше на сцената по време на конференцията на Партията на торите, и отново по време на пътуване до Найроби, се провикна на песента "Dancing Queen" на ABBA.

 

Характерното движение на "Мейбот" се състои от нещо като неудобен танц на робот, но тя го изпълнява уверено - два пъти - като дори дава съвети на професионални изпълнители как се прави.

Еманюел Макрон

По време на посещението си в Лагос през 2018 г. френският президент Еманюел Макрон е поканен на сцената от афробийт музиканта Феми Кути.

Не изглежда той да е очаквал това. Кути прави живо изпълнение, а Макрон използва пълноценно единственото си танцово движение: стои наоколо, кима и пляска с ръце.

Борис Елцин

По време на предизборната кампания през 1996 г. бившият руски президент Борис Елцин изглеждаше като ранна версия на "Гангнам стайл", както се изразява вестник "Вашингтон пост".


Приликата е поразителна. Енергичното поклащане на ръцете, движението на раменете: всичко е там. Ще му дадем 3 от 5 точки за иновативност и възможно вдъхновение за Psy да създаде корейска версия, която се превърна в хит 15 години по-късно.



Борис Джонсън

Джонсън, който ще напусне "Даунинг стрийт" през септември, след като беше свален от поста министър-председател на Великобритания от колегите си от партията на торите, беше забелязан да се раздвижва на видеозапис от края на юли по време на закъсняло парти по случай сватбата му За първи сватбен танц се очаква повече координация.


Заедно със съпругата си Кери двойката изтанцува първия си танц на караоке класиката на Нийл Даймънд "Sweet Caroline" - неофициален химн за английските футболни фенове по време на турнира Евро 2020, а вероятно и почит към пълното име на Кери - Каролин.

Доналд Тръмп

Когато през 2015 г. Доналд Тръмп се спусна по ескалатора в Тръмп Тауър и обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ, той със сигурност не си е мислел, че това ще включва участие в саудитски церемониален танц с мечове.

Тръмп не толкова танцува с меча, колкото го държи, докато се движи наоколо с пълно пренебрежение към синхрона и ритъма.

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев влезе в новините през 2011 г. , когато в YouTube беше публикуван видеоклип, в който той танцува на парти на песента "American Boy" на руската поп група Kombinaciya. Неговите движения дори вдъхновяват песента "Do the Medvedev".

Във видеото бившият руски президент неловко се мята насам-натам и безцелно размахва ръце.

 Снимка: Политико


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени