FACEBOOK

Клише е най-новият видео сингъл на ОСТАВА

След изминалата юбилейна и изключително успешна година за група Остава, момчетата продължават ни радват с нова продукция. Видеоклипът към песента им „Клише“ е вече факт. Идеята и видеото са дело на режисьора Ясен Григоров, в което той използва лични кадри от семейните ленти на родителите си.

„Всяка песен, която идва от сърцето на авторите ѝ е като своеобразен саундрак към реалния живот. Винаги съм усещал по такъв начин музиката и текстовете на “Остава”. А когато говорим за реалния живот няма минало и настояще, няма и бъдеще. Преживяваме по подобен начин едни и същи цикли, които се повтарят и повтарят, така както се повтарят уроците в училище за всички нас. Затова, когато чух за първи път “Клише” на Остава, аз “залепих” тази песен към собствената ми семейна история – пътуванията на майка ми и баща ми (Ася и Григор), преди още мен и брат ми да ни е имало.

Баща ми е мечтаел да бъде кино оператор и е снимал много с 8 милиметровата си камера. В клипа споделям моменти от видеа, които той е снимал различни моменти от общите им открития с майка ми, на радостта им от самолетни полети, ягоди и морски бряг. Свилен Ноев и Невена Спасова приеха поканата ми да преплетат и тяхната двойка в историята, приемайки да ги снимам в дома им, танцуващи и смеещи се по същия начин като родителите ми. Така е, всичко това е клише, но в крайна сметка денят продължава да бъде добър“ – разказва Ясен.

„Клише“ е част от албума „Кислород“, който Остава издадоха миналата година. Текстът и музиката са на Свилен, а за аранжимента групата отново работи съвместно с Георги Станев, който е музикален продуцент на целия албум.

„Клише е динамична песен, в нея може да се открие и ню уейв и американски инди рок. Много ми се искаше в текста да има думата рок&рол, но въпреки че парчето е такова, текстът е любовен и уж нещата са КЛИШЕ, но всъщност…не е много ясно.“ – споделя с усмивка Свилен Ноев.

И разбира се, както е типично за групата, те никога не си почиват. На 8-ми март Свилен, Жоро и Дани ще зарадват дамите, а и не само, с акустичен концерт в столичния бар KICK's. Малко билети все още са останали в мрежата на Eventim.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени