FACEBOOK

€2М, вместо €100К ще платим по воля на министър Шишков, уж да намери пътни безобразия

Цялата акция за проверка на състоянието на пътните настилки с вземане на проби посред нощ в центъра на София и другаде, е необходима на министър Шишков, за да бъде оправдано купуването на специален автомобил със скенер.

Машината струва 100 000 евро, а той се готви да похарчи от хазната 20 ПЪТИ ПОВЕЧЕ - 2 милиона. Сиреч, борбата не е за намиране на безобразия, а както винаги „каквото и да ни говорят, става дума за пари”. Тези и други неща става ясни от думите на бившия депутат от Продължаваме промяната Петър Миланов.

Съмнение по темата изрази пред тв ЕК и шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, който заяви, че взетите досега проби са анализирани от подчинен на министъра орган, който пише, каквото ръководителят му поиска. Там не се разполага със спецавтомобила, който сканира настилката на дълбочина до 1 м, като за 1 седмица може да обработи до 100 км от платно. Не за една нощ с една явка, както процедира Шишков.

Напомняме, че министърът е виновен за загиването на дете, което беше ударено от ток от незаконен обект пред Центъра по хигиена в сърцето на София, одобрен за работа въпреки това от Шишков в тогавашното му качество на главен архитект на Район Триадица при кмет от ГЕРБ, заради който инцидент той веднага е и уволнен.

Като гл.архитект Шишков не спира строежа на ITower на Солни пазар в центъра на града, въпреки че градежът започва СЛЕД изтичане на срока на разрешителното му за строеж. Това е незаконно. И дори не попада под амнистията на поправката Артекс, която спаси друг знаков проект – Златен век в Лозенец.

Първата работа на строителите е да циментират супер ценни археологически находки, които бяха и отснети от художника Дари, живеещ в съседство с незаконната сграда, което също е брутално прегазване на закона, „проспано” от Шишков. След оттеглянето му като главен архитект на района обектът беше спрян, но заради връзка с Васил Божков.

При завръщането на Шишков първо като заместник-министър в служебните кабинети на Янев, веднага беше пуснат. После отново беше спрян при Петков – Нинова.

Възцарил се като министър, Шишков отново пусна, вече с бесни темпове явно твърде близкия на сърцето му обект, за да не изгорят едни 50 000 000 евро. Срещу какво ли се прави това от един министър?...............

В редакцията на 19 минути получаваме и сигнали за недопустимо поведение спрямо дами в Регионалното министерство. Тепърва ще пишем по случая.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени