FACEBOOK

Скандалните записи на Киро

Асен Василев: Това правителство ще съществува, докато Борисов се страхува от Гешев и президент. Министрите са одобрени от посолствата

Кирил Петков: Залагаме на Мария Габриел, коя си мечтае да е премиер. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения. Изглежда като коалиционно, но ние ще казваме, че е само Мария Габриел.

Асен Василев: Само да кажа, че тези имена на ръководителите на службите са синхронизирани с посолствата.

Кирил Петков: Външни консултанти ще ни помагат с реконтруирането на службите.

- Какво значи, че службите са наши?, казва женски глас, като следва отговор:

Асен Василев: ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата.

Кирил Петков: Външни консултанти ще ни помагат с реконтруирането на службите.

Асен Василев: Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори.

Кирил Петков: Той (Борисов) не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. Направихме леко "ала-бала" през президента.  

Кирил Петков: Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“.

Кирил Петков: Моралът не е единственият критерий, по който се оценяват хората. Поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко.

Кирил Петков: Какво става утре или вдругиден, ако вдигнат обвинение на Борисов? Не казвам, че това е наше предложение или решение, но Христо Иванов даде предложение и то е – казваме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи докато се смени корупционната реформа и се ползват европейските стандарти за вдигане на имунитет.

Кирил Петков: Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос - "ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш". Тя вика "за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната - трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките.

Репликата за това как "нямаме нужда от Фалконе" пък идвала от частен разговор между Петков, Денков и Радостин Василев.

- "Демократична България" измислила механизма да пази Борисов.

- Бойко не иска да има главен прокурор

- От записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов и посочват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил как да се реагира при такъв сценарий: да се състави парламентарна комисия за имунитета „по европейски стандарти“, която да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

Кирил Петков: ГЕРБ не е реален враг, а маркетингов враг.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени