FACEBOOK

Радев: ДАНС е подчинена пряко на премиера, той знаел ли е, че подслушват президента?

Първият и най-важният е връзката премиер - прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко на Министерския съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", каза Радев.

"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, предаде Фокус във връзка с последните скандали около подслушването на президента и шефа на ВВС.

„В ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна - всичко това рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер - прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС.

На кой е подчинена ДАНС? Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", каза Радев.

„Този въпрос аз го поставих отдавна. Много ясно на срещите аз обявих, че ако искаме да има машинно гласуване, трябва да бъде обявена сега обществената поръчка за закупуване, така че това е действие в правилната посока", отговори Радев на въпрос за приемането на машинното гласуване.

Държавният глава попита защо главният прокурор Иван Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде, но не и в Министерския съвет, където се харчат държавните средства.

Покрай "епичната борба с контрабандата премиерът постепенно си е присвоил правото да привиква главния прокурор и председателя на ДАНС", допълни Радев:

"И покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам. Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на Търговския регистър, хазарта".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени