FACEBOOK

Прокуратурата да погне за невярна декларация зама на Нинова: никъде не пише, че обитава мандатно жилище, не вписва доходи и не само

Свързани новини

Тъй като уж по публикация на Труд прокуратурата се е сезирала да преследва по чл. 313 от НК Кирил Петков, настояваме да констатира, заедно с КПКОНПИ, видимо и обявено пред 19 минути „самоустно” от извършителя нарушение по същия член от Наказателния кодекс също при попълване на декларация от първия заместник – председател на Нинова в БСП. В коментар пред нас вчера за новия си апартамент в затворения комплекс Хилсайд, недеклариран, където е комшия с Вежди Рашидов и неговата галерия, Атанас Зафиров разказва, че в момента обитавал мандатно жилище. Той е бил длъжен да упомене това обстоятелство в имотната си декларация. За разлика от колегата си Стефан Бурджев – секретар на ИБ на БСП, който е постъпил съответно на закона и е вписал мандатното жилище, Зафиров не го е сторил.

Още едно нагло нарушение – твърдението на Зафиров, че продължава да обитава въпросното мандатно жилище – собственост на НС, а не е депутат точно от месец, го вкарва в следващ казус. Важно е да се знае, че става въпрос за апартамент от 240 кв.м на ул. Жолио Кюри, срещу ресторанта Монтерей на ДС, преди това използван от Димитър Дъбов и „наследен” от Зафиров, за който НЕ СЕ ПЛАЩА НАЕМ.

Данъкоплатците, които му поемат масрафа, плюс ремонти и всякакви екстри, са ощетени с голяма 4-цифрена сума всеки месец само от това.

Освен че е нередно и е в нарушение на правните норми.

Пред свои другари Зафиров е коментирал публикацията на 19 минути от вчера, като е посочил, че новият му апартамент е по-малък от мандатното жилище. Във всеки случай обаче ремонтираното му в момента жилище в комшийство с Вежди е необяснима придобивка. Тъй като, отново в нарушение, Зафиров не е декларирал никакви доходи. А е длъжен.

От друга страна, той не декларира и никакви спестявания. Но пък обявява общи със съпругата му дългове – не казва пред кого, а е длъжен по закон, от 65 000 лв. или целогодишна депутатска заплата.

Напомняме, че той не беше депутат в изкаралия мандата си парламент, а тази година има само 24 дни стаж в двата кратковременни.
В същото време Нинова многократно е обявявала, че ръководството при нея няма да взема заплати за партийните постове. Ние, разбира се, знаем, че това не е вярно и месечната сума на зам. е по 4000 лв. Вероятно, за да не издаде шефката си и тя да не излезе Госпожа Лъжа, Зафиров не е декларирал своя доход и този на съпругата си, уредена от ГЕРБ на чудесна службица в областта на авиацията. С която – естествено – тя няма нищо общо. Но по стара традиция на постове в сектора бяха уредени съпругът – архитект на гробишни паркове на Цецка Цачева и други видни половинки.

Припомняме, че Зафиров води листата на БСП в Сливен, след като Нинова пренебрегна него – най-близкия си човек и първи зам, за да сложи начело в родния му Бургас ямболията Петър Кънев – скандандалния бизнесмен, който печата бюлетините и протоколите за изборите, в които сам участва на 100% избираема позиция – удивителен конфликт на интереси. Прочут също, че като опозиционен депутат взе в последния месец на кабинета ББ3 поръчки за 15 млн. лв. като единствен кандидат. Същият получи по европроект машина за холограмни лепенки, за която правителството на ГЕРБ му дари авансова многомилионна поръчка за печатане на незаконните екостикери, вдигнали цените на прегледите у нас с 20 лв. на автомобил.

Най-скандалното за Кънев, който пак ни праща емисари, за да не лъсне истината, обаче тепърва предстои да разкрием тези дни! Очаквайте с огромен интерес тази международна криминална история.

Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени