FACEBOOK

Полицаите са правили селфи с пребитите, разказва майка на пострадал

Майката на 29-годишния Димитър Педев, който лежи в "Пирогов", след като беше жестоко пребит от полицаи на протеста в петък, разказа, че органите на реда са се гаврили със задържаните младежи зад колоните на Министерския съвет. "Те са стъпвали върху тези деца, правили са си селфи с тях. Имало едно момиче с потниче, чиято презрамка, разбира се, била разместена. Разголила се е гърдата ѝ и те са я снимали и галили по главата. И това са хора на реда... Аз съм в тотален шок !", коментира Юлия Педева пред bTV.

По нейни думи Димитър вече е с повдигнато обвинение, а днес ще бъде гледана мярката му за неотклонение. "Състоянието му е изключително непоносимо за една майка. Той е след много тежко комоцио, огромен хематом на лявото си око, с ужасно много нараняванния по цялото тяло, окован е в белезници и го пазят полицаи", отбеляза майката на мъжа. Той от своя страна няма никакви спомени за инцидента и дори не помни да е ходил на протест, предаде Сега.

Юлия Педева не е знаела, че синът ѝ ще ходи на протест в петък вечерта. След като чува за насилието пред Министерския съвет, започва да звъни на Димитър, но той не отговаря. В събота е продължила опититите си да се свърже с него, но телефонът му вече бил излючен, а приятелите му не са знаели какво се е случило с него. "В крайна сметка се обадих в "Пирогов" да попитам дали едно от настанените момчета не се казва Димитър Пенев като мой син и за съжаление потвърдиха. Никой не ме потърси, никой не се свърза с никой от близките му. Повдигнато му е обвинение, назначен му е служебен адвокат, той дори няма възможност да се защити", разказа жената.

Тя е категорична, че нейният син до момента не е имал никакви провинения пред закона. "Той един млад, интелигентен човек, работещ в медия. Ще си търся правата, защото каквото и да се случва това е погазване на човешките права", заяви Юлия Педева и изрази надежда, че проверката на полицията по случая ще достигне до обективно и правилно решение.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени