FACEBOOK

Кметът на "Оборище" в скандал с минерална вода

Кметът на най-богатия столичен общински район - "Оборище", Васил Цолов е разследван от прокуратурата за злоупотреба със служебно положение, научи Уикенд.  Срещу гологлавия кмет има няколко сигнала от собственици на ресторанти и заведения за бързо хранене, че ги притискал да продават неговата трапезна вода "Савина". Васил Цолов действал индиректно, чрез поставени лица в Инспектората, както и новоназначени от него служители в месното кметство. Те посещавали оборотните заведения около парк "Заимов" и деликатно им обяснявали, че ако искат да се подсигурят и да се застраховaт от проверки, трябва да сключат договори с фирмата "Джи енд Ви", която е дистрибутор и собственик на трапезната вода "Савина".

"Имам договор със световноизвестна компания за безалкохолни, които ми предоставят и вода и даже ми плащат срещу условието да не продавам други води. Опитах се да обясня това на емисарите на Васил Цолов, но те не ми влязоха в положението. Последваха проверки, които за мен са умишлени с цел да клекна и да се поддам на рекета", твърди собственик на ресторант около парка "Заимов", който пожела да остане анонимен. 


Георги Стойков23:48 21 Jan 201601
+ 0
- 0
Познавам много добре Васил Цолов,аз съм му братовчед! Този човек няма да си продаде достойнството за няколко литра вода! Постигнал е всичко сам с много работа и нерви.Уважаван е навсякъде,и от всеки който го познава даже и бегло. Не стана кмет,за да богатее.Имаше всичко преди да стане кмет-чудесна работа,бизнес,пари, много приятели и чудесно семейство. Не се опитвайте да омаскарите всички!
 
© sofia.media всички права запазени