FACEBOOK

Защо дъщерята на шефа на ДАНС е надзорник в БНБ, назначена преди да е завършила образование с квалификация: шафнерка на автобус?

Дъщерята на бившия от часове шеф на ДАНС Димитър Георгиев работи в най-важното управление на БНБ Банков надзор. Същото, което в момента бави смяната на борда на държавната Българска банка за развитие. Същото, което е изпуснало скандалните кредити, огласени от новия министър на икономиката.
Това ни учудва по-малко, когато разбираме, че в него от януари работи дъщерята на прекараралия 6 години като шеф на Държавната агенция Национална сигурност, преди това заместник-министър на вътрешните работи при Цветан Цветанов, а между тях – бордовик на столичния Метрополитен ЕАД Димитър Георгиев.

Още по-странно е, че Александрина е назначена в банката като експерт още през 2016 г., както сама е написала с гордост на своята стена във Фейсбук. Странно е, че тя започва образованието си в единствения упоменат от нея университет Нотингам Тренд през септември 2015 г. А го завършва, след като вече е назначена и то в отдел Човешки ресурси на БНБ – през юли 2017 г.

С каква квалификация незавършилата студентка попада в националната ни банка, която още пази титлата Народна? Александрина сама е записала предишния си опит – шафнерка, или ако повече ви харесва – стюардеса, на борда на автобусите за турове Хемптън Джитни.

Освен влияние върху най-богатите българи и чуждите финансови институции, позицията в БНБ носи и други приятни плюсове – огромна заплата над 4000 лв. (кметът на София получава 2900 лв. или 34 800 лв. годишно), като тя се получава не 12, като на кмета, не 13, а 20 (ДВАДЕСЕТ пъти годишно).

Колко точно пари взема Александрина, по каква причина е назначена без изискваното по закон образование, каква нейна квалификация е насочила именно към нея вниманието и за какви заслуги е издигната в Банковия надзор, на поставените лесни въпроси шефът на пресцентъра на БНБ Ани Димитрова, преди това пиар на кабинета Орешарски, не пожела да отговори до редакционното приключване на материала и броя в 17,30 ч.

Но въпросите все повече ще тежат, защото Александрина не е единствената от видни семейства, свързани с досегашната власт на сладки позиции в Българската НАРОДНА банка!

Важно е да се знае, защото първата работа на новия парламент ще бъде да избере и нов шеф на БНБ – мандатът на сегашния Димитър Радев изтича през юли.

Попитали сме същите неща за кариерното наместване и развитие на:
Живка Добрева, съпруга на бившия икономически министър и депутат от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-ото, 44-ото и последното 1-месечно 45-о Народно събрание Делян Добрев, станал най-известен с Кумгейт – освен над 100 млн.лв. от саниране, семейните фирми на първата му братовчедка бяха включени от най-престижното немско издание Шпигел и в мегаскандала за корупция с маски, който 3 месеца тресе Германия.

Боряна Ненкова – Савчева, дъщеря на председателката на Комисията за защита на конкуренцията с удължен в последните дни на мнозинството на ГЕРБ в 44-ото НС мандат Юлия Ненкова, бивш зам.-кмет по правните въпроси, и сестра на депутата от ГЕРБ в 5-те последни парламента Александър Ненков.
Очакваме отговори. А ако не ги дочакаме, видно е, че и сами можем да ги намерим.  


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени