FACEBOOK

Джиповият МВР-договор: подписан на 22.02. 2018 г. със срок за изпълнение 25.09. 2017 г.

Вместо да се коментира нещо, което не е четено, 19 минути си направи труда да изрови договора на МВР за покупка на джипове от Гриша Ганчев, който беше посочен от ОЛАФ като причина за прокурорско разследване. Има го на сайта на Вътрешното министерство, но странно защо никоя медия не си прави труда да го прегледа.

А договорът е повече от смайващ. Подписан е на 22.02.2018 г. при министър Валентин Радев, сега депутат от ГЕРБ. Със заместник Красимир Ципов, също депутат от ГЕРБ в момента.

НО СРОКЪТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, КОЙТО Е ОПИСАН НА НЕГОВАТА ЧЕТВЪРТА СТРАНИЦА Е „ДО 25.09.2017 Г.”, Т.Е. 5 МЕСЕЦА ПО-РАНО.
ДОРИ ДА ИМА ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА, ТОВА СЪЩО Е УДИВИТЕЛНО: ЩО ЗА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ ЧЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОДПИСВА, ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОГОВОР НА СТОЙНОСТ 11 599 710 ЛВ. ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА?! Плюс това, 180 дни от 22.02.2018 г. са до 22.08.2018 г., не до 25.09, така че и тази версия не минава.
Датите дават представа и за още нещо.

ВИЖ ДОГОВОРА ТУК!

Изваждането на темата един месец, след като писмото на европейската служба за борба с измамите го е изпратила, а ние сме го получили, е предвидено като удар по президента, който изненада политиците с изпреварващия си ход на 1 февруари да обяви, че се кандидатира за втори мандат с вицепрезидента си Илияна Йотова, която на мнозина им се искаше да превърнат в негова алтернатива.

Това беше втори опит за удар по него чрез съветника му Пламен Узунов, който е задържан, а през зимата и пролетта на 2017 г. за 2 месеца беше служебен министър на вътрешните работи. Вече веднъж пропагандата се опита да завихри темата преди няколко години, не особено успешно.

Президентът отвърна, че няма как Узунов да има вина за поръчка, чиято подготовка е стартирана от вътрешния министър Румяна Бъчварова, след като през 2014 г., след затварянето на Корпоративна търговска банка, фалира и заводът за автомобили в Ловеч, финансиран от нея. А на собственика му остана голям брой коли на склад. И е завършена с подписването на договора през 2018 г. от вътрешния министър Валентин Радев, също от ГЕРБ.

Управляващата партия отвърна, че ОЛАФ разследвала поръчката заради промени в нея, наложени от Узунов. Само че до подписването на договора е имало 9 месеца (от 4 май 2017 г., когато служебното правителство е сменено от Борисов 3, до 22 февруари 2018 г., когато е подписан контрактът), в които те да бъдат коригирани.

НАПОМНЯМЕ 19-ТЕ ПОПРАВКИ В ПОРЪЧКАТА ЗА КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, ЗА КОИТО ВЕЧЕ СМЕ РАЗКАЗВАЛИ – ПРАВЕНИ СА ПРИ РАЗЛИЧНИ МИНИСТРИ И ЕДНАТА Е ПРЕКРАТЯВАЛА ДРУГАТА – РЕМОНТ НА РЕМОНТА. Можело е значи. Искали са, но не са имали желание.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени