FACEBOOK

Борисов към Радев: Двуличник! Кой ти даде право да говориш от името на народа?

Румен Радев не се държи като държавен глава. Президентът трябва да е обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Поводът е интервюто с държавния глава в предаването "Лице в лице" по бТВ по-рано днес. "Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза?

За 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата. Вече злобата и омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер. И то опозиционен лидер с най-много власт в държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма... Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?", попита Бойко Борисов. Премиерът е публикувал коментара си във Фейсбук.

"Ако ме питате за Радев, ще кажа, но не за президента. Президентът е обединител на нацията, а той не е. Една минута гледах тази злоба и ми стига. С какво предизвикахме тази омраза?" Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще коментира думите на президента Радев по Би Ти Ви.

"Каква е тази злоба? Защо е тя? За 40 минути не е казал една дума за държавата. Не е нужно да коментирам опозиционен лидер. Той се държи като такъв и то най-овластения опозиционен лидер. Левски не си е позволявал да говори от името на народа. Гледах го една минута. Това е двуличен човек и един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали", заяви Борисов.

"Да сте чули държавния глава да се изказва за Тройната коалиция? Нещо за това, че президентът Тръмп изпрати енергийни експерти у нас да ни консултират?", попита премиерът по повод започналите разговори за участие на американски компании в проекта АЕЦ "Белене".

„След Деня на благодарността изпрати 10 ядрени експерти, завчера бяха в „Белене“, днес им презентираме всичко и ще я направим и то така, че да я приеме и Европа и света, и най-вече да ни служи на нас като централа със зелена енергия“, посочи той.

„Не знам с какво го обидих. Хубаво, не ни харесва. И аз не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. И тогава не го санкционирахме, откъде е тази злоба, аз не мога да разбера“, допълни Борисов.

Той допълни, че цял свят ни хвали, че сме купили Ф-16, а Радев продължава да говори за "Грипен".

"Какво го мъчи и продължава да го мъчи за Грипените? Обади ми се за НАТО и говорихме, разбрахме се. А той ми говори за плюсчета, при положение, че се вдига кредитния рейтинг, а не пада. Май забрави, че платихме 3,7 млрд. лв. за фалита на КТБ по времето на БСП, които го издигнаха. Платихме и руските реактори. Ако не бяха те, колко плюсчета щяхме да имаме. Първия ден след Орешарски разплатихме 6 млрд. лв.", припомни премиерът.

"Знам какво го мъчи Радев, не съм като него, нямам злоба. държавният глава трябва да е обединител на нацията! Вие чули ли сте държавният глава, така нареченият, да каже какво направи Тройната коалиция, какви минуси направи правителството на Орешарски? Защо не каже за Тръмп, или ми завижда за камината в Белия дом. Всеки демократичен президент е бил там, а неговият мандат изтече, да сте го видели? Но го пратих и той да се снима с Тръмп на срещата на НАТО", каза още Борисов.

"Недоумявам каква е тази злоба? Бил ми е приятел, командвали сме учения, стоели сме заедно, не беше такъв човек. Но явно властта не е за всеки и дворците, палатите и скъпите дрехи, променят хората. Не виждам защо е тази злоба, нищо лошо не съм му направил и вместо да работим за държавата, той само злоба и омраза показва", каза Борисов.

"Ако се притеснява за президентските избори, преди 20 години съм казал, че няма да се кандидатирам", категоричен бе премиерът Бойко Борисов и припомни, че според последните проучвания 50% от хората не харесват Радев, заради което няма право да говори от името на народа и да си приписва ролята на говорител на народа, което дори Васил Левски не си е позволявал.

По повод независия прокурор Борисов бе категоричен, че докато Радев си прави дебати и дискусии, той действа.

"Днес поканих и Борис Велчев, с Филип Димитров говорих за независимия прокурор и правим всичко нормално и по европейски, за да върви добре България", добави премиерът, който присъства на тържествено отбелязване на 30-годишнината от СДС.

"Радев инициира конституционни промени, аз вече съм се срещнал със заместник-председателя на Венецианската комисия Филип Димитров, с председателя на Конституционния съд, пратил съм министъра на правосъдието при конституционните съдии предварително да му разтълкуват кое може, кое не може, за да вкараме такова питане, което да ни отговори на правилния въпрос.

Ние не правим евтин пиар, за да може да се покажем. Ние сме свършили цялата работа. Аз съм инициаторът и извършителят на писмото до Жан Клод-Юнкер. Аз съм инициаторът и извършителят да дойдат експертите от Венецианската комисия, да ни напишат доклади, да ни направят анализи, да ни дадат препоръките", коментира Борисов.

Според Борисов заявките на президента да инициира конституционни промени няма да забавят въвеждането на звеното „независим прокурор“.

„Всичко се движи в срок и сме в абсолютен диалог“, допълни Борисов. "Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади: "да отида аз?". Казах му "Добре, отиди". Ние сме системни. 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки.

Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Те му се смеят във Фейсбук. Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е тази омраза и тази злоба, какво му направихме?", заяви премиерът.

Източник: "Епицентър"


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени