FACEBOOK

Арест за босовете на NEXO, гостуващи на Цв. Василев в Белград

С полет от Дубай снощи в 23.05 часа на летището в Белград са кацнали Антони Тренчев и Коста Кънчев, съобщава БНТ. Двамата са собственици и ключови обвиняеми по разследването на българската прокуратура срещу криптопирамидата NEXO. Семейството на Тренчев имаше бизнес отношения с живеещия от 9 години в Белград Цветан Василев, подсъдим за фалита на Корпоративна търговска банка. От своя страна, те са основни спонсори на Демократична България. 

При рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични полицаи са установили, че двамата са обявени за издирване с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на международното сътрудничеството, българското бюро на Интерпол е било информирано днес преди обед, като от Софийска градска прокуратура вече са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

За момента обаче не е ясно дали сръбските власти ще уважат искането на българската държава, тъй като Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при проверката, че възнамеряват да напуснат Сърбия още днес следобед.

По-рано главният прокурор Иван Гешев съобщи, че двамата обвиняеми по разследването срещу NEXO са пристигнали в сръбската столица, вероятно, за да се срещнат с укриващия се там вече девет години подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев.

"Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото NEXO. Аз нямам съмнения с кого ще се виждат в Белград, събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, може би вашият колега от "Бърд", може би някои политици и политически партии, за да си разпределят задачите кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компрометиране на магистрати и работещи, а изпуснах Красимир Каменов-Къро от ЮАР може би и той ще кацне. Това е шега, но тъжна шега", каза Гешев.

Според "По света и у нас" Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, чрез които да се опитат да прекратят наказателните дела срещу себе си в България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени