FACEBOOK

Лавров: Западът се опитва да подмени международното право със свои правила

"Западът се опитва да подмени международното право със свои правила, което е недопустимо", посочва руският министър на външните работи Сергей Лавров в статия, публикувана едновременно във вестник „Комерсант" и списание „Русия в глобалната политика“, предаде БНР.

Според него чрез санкциите и другите мерки за незаконен натиск върху суверенни правителства, Западът насажда в международните отношения тоталитаризъм и заема имперска и неоколониална позиция спрямо другите страни.

По думите му Москва е готова за сътрудничество в редица области, като се ръководи от принципите на равноправието и баланса на интересите. Лавров пише, че на руско-американските преговори в Женева Вашингтон не е бил против този подход, но след това от Белия дом са били подадени други сигнали.

Според него изказванията на лидерите на западноевропейските държави в подкрепа на Съединените щати са били предварително подготвени. Лавров нарича това „хор в подкрепа на солиста“ и допълва, че репетициите са се провеждали на срещата на Г-7 в Корнуол, срещата на НАТО в Брюксел и на преговорите на Джо Байдън с председателите на Европейския съвет и Европейската комисия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени