FACEBOOK

US-финансирана НПО оклевети майките на инвалиди, че взели милион чуждо финансиране

Кой скочи на бедните майки на деца - инвалиди и ги обвини, че били взели милион чуждестранно финансиране за протестите си? Организация, от чийто сайт личи, че е финансирана от прословутата Фондация Америка за България и от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Фондация Чарлз Стюърт Мот.

Това е любимият ни Център за психологичски изследвания, уж неправителствена, а институционализирана от правителството организация, която влиза в председателството на ресорния Съвет към Министерския съвет. И пред която институциите уж са безсилни и не желаят да си мръднат пръста, за да бъде спрян рекетът на същия този Център, който блокира ремонта на Гранд хотел България в сърцето на София.

За да бъде взета срещу няколко хиляди лева сградата от малко над сто квадратни метра на жълтите павета (с решаващата помощ на ДПС), от нея са изгонени световноизвестните ни хорове Гусла и Кавал. За тяхното изкуство свидетелства дори само един факт – дали са на света най-великия бас на 20-и век Борис Христов. На многая лета!
Оставете рекета за милиони, на колкото Центърът оценява 120-те си квадрата, на който сега са подложени инвеститорите във възстановяването на супер важен паметник на културата като Гранд хотел България. Преди това беше тормозена Българската банка за развитие – другият съсед на Центъра, който сам се оценява като имот за 7-цифрена сума в евро, и също безценен паметник на културата. За разлика от малката, но стратегически разположена сграда на Центъра, която се опитваха да лъжат, че също била паметник. Ала не е.

Оставете другото, ами зданието на ъгъла на улиците Дякон Игнатий и Аксаков дори не се поддържа. Дървета растат по фасадата му, напукана и рушаща се също като интериора с паднали прогнили корнизи.
Човек се пита къде отива цялото финансиране от американското и българското правителство за тази уж неправителствена организация?

И защо е подкрепяна толкова от властта – само заради разчистването на сметки с неудобни като майките на деца – инвалиди ли?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени