FACEBOOK

19000 на рекорден протест за оставка на Борисов 3

19 000 души, пъти повече, отколкото в предишните две вечери, се събраха на антиправителствения митинг. Той започна с около 10 000 участници към 18 часа. После набъбна. Хората не се уплашиха, че още по светло и без да бъде провокирана, стотиците полицаи, които пазят сградата на Министерския съвет от хората, чиито "слуги" би следвало да работят там, се яви тежко въоръжена с щитове, шлемове и готова отново да бие.

Митингът е посветен на тежко пребитият вчера български студент по право в Хага, случай, който МВР се опита да скрие, дотолкова, че при 3 пъти загубено съзнание не пожелава 6 часа да прехвърли в болница. Самото момче е жестоко пребито от 5 полицаи. С този протест хората, предимно млади, показаха, че подкрепят призива за незабавна оставка на кабинета Борисов 3. Премиерът Борисов, който се явява по телевизията по няколко пъти на ден, не се показа ни веднъж, което направи и в четвъртък при първия голям протест.

Той получи оценка, че е виновен дори от самия Ахмед Доган, на когото ГЕРБ уреди всичко, за да му подари сарай и частно пристанище - държава в държавата на Отманли, лично уредени от заместник-председателя на ГЕРБ Димитър Николов. След като по-рано започна правителството реши да му копае канал за сметка на данъкоплатците от неговия ТЕЦ до морето, като му подарява и второ частно пристанище - това значи лична граница и митница, този път търговско, на което държавния порт във Варна в момента реално прехвърля целия си бизнес.

ТЕЦ-ът на Доган в морската столица е, който не работи, но по волята на този кабинет и "независимия" му КЕВР, получава вместо държавния Марица - Изток 2 невероятните наши 30 млн.лв. годишно за т.нар. "студен резерв", както и още една такава сума за ТЕЦ-а на близкия до Доган бизнесмен Ковачки. Същия, който гори и до днес необезпокояван от правителството боклука на италианската мафия.

Само 3 телевизии предаваха часове наред най-големия протест от 2013 г. насам - Евроком, 7/8 и БСТВ часове наред. Като шествие мина и покрай МВР, чийто министър незабавно трябва да подаде оставка, и покрай другите институции, за да остане най-дълго пред Министерския съвет, защото иска именно оставката на правителството на Борисов. Прекрасната снимка е на колегите от Свободна Европа.

ВИЖ СНИМКИ ТУК!

ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени