FACEBOOK

100 дни до Коледа, а властта вече има нужда от почивка

100 дни преди Коледа, когато отново ще имаме ваканция, властта показва тотално превъртане и нужда от почивка. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 45 ГОДИНИ, толкова съществува, програма Хоризонт на БНР - това, което всъщност си е БНР, спря да излъчва за часове. Такова чудо не е имало, а всякакви са я управлявали. 45 години стигат, ще се пошегува някой. 45 години властово малоумие може би, съвсем сериозно ще отвърнем ние.

Кой ще ни реши проблема - как, ами прокуратурата, разбира се! Тя и с това се захвана, ще разследва спирането на радиото. Както предишните дни намери руски шпиони в движение ... Русофили, не в движение Американофили например, където би се настанил един истински Агент 007 от Кремъл. Или в немската фондация Зайдел, която по признания на премиера "всеки месец финансира ГЕРБ".

Също тези дни властта рече, че ще започне да контролира и интернет, особено сайтовете - много дишат явно в очите на политиците и магистратите и на "незавимите" им органи. И понеже си нЕмат друга работа, медии - нещо като четвъртата власт, започнаха да организират контрапротести в подкрепа на третата - прокурорската.

Ама и в Брюксел не са добре. И те имат нужда от ваканция. На страната с най-голяма смъртност, с най-голям процент аборти, с най-неграмотни ученици, където в най-престижния университет вече се влиза с двойка на тест, попълнен вкъщи, дадоха ресор Младеж и иновации. Ще ги оправим ние, както себе си оправихме...

Ако това всичкото ви звучи нормално, да знаете, че и вие имате нужда от почивка!

А до Коледа остават цели 100 дни.

Борис Ангелов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени