FACEBOOK

Частна занималния изостави 2-годишно дете на Витоша

Социалните мрежи избухнаха срещу възпитателка от частна детска занималня. Действията и са определени като "професионално престъпление", "безобразие" и "престъпно нехайство". Учителката е оставила две годишно момиченце повече от два часа на слънце в най-горещите часове на деня.

Инцидента е станал на поляна близо до хижа "Момина скала" в природен парк Витоша на 03.07.2019г.

Избягалите от горещините свидетели, забелязали момиченцето оставено само на люлка в най-горещите часове на деня между 14:00 и 15:30 часа. Момиченцето се клатушкало на нея и тихо приплаквало. Хората са пренесли две годишното дете на сянка и се погрижили за него. То било силно зачервено от горещите слънчеви лъчи. Имало е мехури от изгаряне по шията.

Повече от 10 минути разпитвали хората на поляната дали детето е с тях. Едва след това се появила учителката от частна детска занималня и казала, че момиченцето е с нея.

На въпросите зададени и от очевидците, защо е оставила малкото дете на слънце в най-голямата жега тя обяснила, че детето е от скоро и има проблем с адаптацията. По нейни думи момиченцето било страшен инат и не искало да отиде при нея. Това била причината да я остави там.

Действията на учителката породиха силно възмущение в социалните мрежи. Там определят действията и като "професионално престъпление", "безобразие" и "престъпно нехайство". Подадени са сигнали в Държавна агенция за закрила на детето.

Снимка: NovaTV


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени